- Wpływ dodatku do diety preparatu stewii (Stevia rebaudiana Bertoni) na organizm szczurów doświadczalnych, 05/07/2018,
autor rozprawy doktorskiej Katarzyna Maria Marcinek
- Studia nad systemowym zapewnieniem bezpieczeństwa żywności, 13/07/2017,
autor rozprawy habilitacyjnej Joanna Trafiałek
- Ocena naczynio- i hepatoprotekcyjnych właściwości naparu z kawy i 1,4-dimetylopirydyny przy zastosowaniu diety niskowęglowodanowej wysokobiałkowej w badaniach in vivo, 13/07/2016,
autor rozprawy doktorskiej Izabela Czyżyńska-Cichoń
- Zastosowanie jadalnych kiełków o podwyższonej zawartości ferrytyny roślinnej jako źródła żelaza do wzbogacania żywności, 17/03/2016,
autor rozprawy habilitacyjnej Magdalena Zielińska-Dawidziak
- Wpływ wybranych czynników środowiskowych na zachowania żywieniowe młodzieży w wieku 13-16 lat, 19/05/2015,
autor rozprawy doktorskiej Izabela Ewa Tomaszewska
- Badania nad fizykochemicznymi i biologicznymi właściwościami mikronizowanych preparatów wysokobłonnikowych w aspekcie ich zastosowania w leczeniu oraz profilaktyce chorób dietozależnych, 26/03/2015,
autor rozprawy habilitacyjnej Jacek Tomasz Anioła
- Studia nad stabilnością tiaminy w obecności wybranych produktów tłuszczowych i przeciwutleniaczy, 18/12/2014,
autor rozprawy habilitacyjnej Krystyna Eleonora Szymandera-Buszka
- Wpływ metody i parametrów obróbki cieplnej, dodatku produktu wysokobiałkowego oraz sposobu przechowywania na jakość sensoryczną, wartość odżywczą i stabilność przechowalniczą wybranych wyrobów kulinarnych, 21/02/2014,
autor rozprawy habilitacyjnej Marzena Danowska-Oziewicz
- Oznaczenie substancji bioaktywnych i toksycznych w mrożonych filetach z pangi i tilapii dostępnych na rynkach europejskich, 04/12/2013,
autor rozprawy doktorskiej Piotr Kulawik
- Wpływ katechin natywnych oraz modyfikowanych termicznie na wybrane wskaźniki żywieniowe i prozdrowotne diety zawierającej masło, 12/06/2013,
autor rozprawy habilitacyjnej Magdalena Mika
- Monotematyczny cykl publikacji pod tytułem: "Wpływ procesu suszenia na zawartość związków antyżywieniowych w ziemniakach", 28/05/2013,
autor rozprawy habilitacyjnej Elżbieta Anna Rytel
- Ocena stabilności suplementów diety i żywności wzbogaconej w długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (LC PUFA), 19/12/2012,
autor rozprawy habilitacyjnej Wojciech Kolanowski
- Wpływ lipidów żółtka jaja kurzego wzbogaconego w izomery sprzężonego kwasu linolowego na proliferację wybranych linii komórek nowotworowych, 28/11/2012,
autor rozprawy doktorskiej Aneta Agnieszka Koronowicz
- Wpływ pobrania akryloamidu w postaci czystego związku oraz zawartego w produktach spożywczych na wybrane wskaźniki biochemiczne u szczurów laboratoryjnych, 14/03/2012,
autor rozprawy doktorskiej Paulina Maria Liszka
- Wykorzystanie suszu boczniaka ostrygowatego <i>Pleurotus ostreatus </i>i wybranych produktów zbożowych z jego dodatkiem w prewencji i terapii zaburzeń gospodarki lipidowej ustroju, 01/12/2011,
autor rozprawy habilitacyjnej Julita Katarzyna Reguła
- Wpływ izomerów (cis-9, trans-11 i trans-10, cis-12) sprzężonego kwasu linolowego (CLA) na metabolizm lipidowy u szczurów szczepu Wistar oraz rozwój zmian miażdżycowych u myszy genetycznie zmodyfikowanych ApoE/LDLr<sup>-/-</sup>, 05/10/2011,
autor rozprawy habilitacyjnej Renata Barbara Kostogrys
- Badania nad żelowaniem i zastosowaniem inuliny do otrzymywania matryc żywnościowych przeznaczonych do smarowania pieczywa, 19/05/2011,
autor rozprawy habilitacyjnej Paweł Robert Glibowski
- Ocena, na modelu zwierzęcym, wpływu mieszaniny wybranych dodatków do żywności na gospodarkę białkową i węglanowo - lipidową, 08/12/2010,
autor rozprawy doktorskiej Magdalena Jadwiga Kuchlewska
- Wpływ diet zestawionych z produktów preferowanych przez dziewczęta w okresie dojrzewania na wybrane wskaźniki stanu odżywienia w badaniach na szczurach, 17/12/2009,
autor rozprawy habilitacyjnej Jolanta Anna Czarnocińska
- Studia nad wpływem inuliny i oligofruktozy na gospodarkę tiaminą u szczurów w warunkach jej niedoboru, 25/11/2009,
autor rozprawy habilitacyjnej Małgorzata Ewa Drywień
- Sposób żywienia dzieci szkolnych w wieku 10-12 lat jako jeden z czynników ryzyka występowania nadwagi i otyłości, 21/06/2008,
autor rozprawy doktorskiej Barbara Wielgos
- Właściwości funkcjonalne i prozdrowotne preparatów ß-glukanów i suszonych pofermentacyjnych drożdży piwowarskich Saccharomyces cerevisiae, 24/10/2007,
autor rozprawy habilitacyjnej Bożena Waszkiewicz-Robak
- Wpływ procesu kiełkowania nasion sezamu (Sesamum indicum L.) na biodostępność fosforu i wapnia oraz na profil lipidowy surowicy krwi szczurów, 13/12/2006,
autor rozprawy doktorskiej Marta Czubak
- Wpływ aspartamu na jakość wybranych produktów specjalnego przeznaczenia, 29/06/2005,
autor rozprawy doktorskiej Magdalena Stachura
- Wpływ czynników biologicznych i technologicznych na jakość mrożonego kopru, 31/12/2002,
autor rozprawy doktorskiej Jacek Władysław Słupski
- Denaturacja cieplna barwników hemowych, 18/12/2002,
autor rozprawy doktorskiej Maria Beata Walczycka
- Próba opracowania nowej biologicznej metody oceny wartości odżywczej białek żywności, 10/10/2001,
autor rozprawy doktorskiej Mirosław Pysz
|